Categorii produse

Ghid Complet - Cum Alegi Un Banc De Lucru Multifunctional - P2

Scris de: Viamond in: Mobiler Birou la data de: Comentariu: 0 Accesari: 709

Descopera diferitele tipuri de cadru si de blat ale unui banc de lucru multifunctional si afla ce varianta se potriveste proiectelor si activitatii tale!

In PARTEA 1 a acestui articol ai descoperit care varianta este potrivita activitatilor pe care le intreprinzi din perspectiva mobilitatii si stabilitatii. In acest articol, insa, vei descoperi cateva detalii legate de cadrul si blatul unui banc de lucru multifunctional. Iata informatiile pe care trebuie sa le cunosti! 

Cadrul metalic 

Un blat de lucru multifunctional cu cadru metalic (din otel) are un avantaj pe care modelele cu cadru din lemn nu-l au. Cu toate ca si otelul este un material greu, acesta este mult mai puternic decat lemnul, ceea ce inseamna ca va fi folosit in cantitati mai mici pentru a asigura rezistenta si rigiditatea unui banc de lucru multifunctional. Practic, greutatea totala a unui banc de lucru cu cadru metalic va fi mai mica. Astfel, va fi mai usor de mutat in cazul in care intervine aceasta necesitate. 

Desi este la fel de stabil si rezistent ca varianta cu lemn, un blat de lucru cu cadru din otel va avea un aspect scheletic, pur functional. In plus, nu vei gasi modele cu foarte multe rafturi si sertare in cazul in care alegi un banc cu cadru metalic. Adaugarea sertarelor in acest caz poate fi facuta numai daca acestea sunt prinse de cadrul din otel si de blatul de lucru. Fiindca otelul este foarte vulnerabil la vibratii, lucrul cu scule de putere nu va fi cel mai confortabil daca bancul pe care l-ai ales are mai mule sertare. 

Cadrul din lemn 

Un cadru din lemn are atat calitati functionale, cat si estetice. Lemnul este un material moale, asadar gaurirea cadrului pentru a fixa un nou echipament este facila. Astfel, un banc de lucru multifunctional din lemn va oferi posibilitati de personalizare mult mai mari decat varianta metalica. 

Bancul este mai greu, insa stabilitatea este excelenta. In plus, spre deosebire de otel, lemnul absoarbe vibratia, asadar proiectele tale nu vor “dansa” pe blat in timp ce lucrezi cu scule de mare putere. Cadrele din lemn sunt mai groase decat cele din otel, asadar adaugarea sertarelor sau politelor este mult mai facila. 

Diversele tipuri de blat de lucru 

Exista 3 tipuri de blat de lucru pe care le poti gasi in cazul unui banc de lucru multifunctional, iar fiecare dintre aceste materiale vine cu cateva caracteristici aparte. 

Metal 

Blatul de lucru din metal poate fi regasit cel mai des in cazul bancurilor care au o structura de rezistenta metalica. Suprafata de lucru este sudata sau nituita de cadru, fiind fabricata din otel de calitate superioara. Aceasta varianta este rar optiunea persoanelor care au proiecte ce implica lucrul cu lemnul. Cu toate acestea, daca ai nevoie de un blat care nu se pateaza si poate fi curatat extrem de usor, aceasta varianta este perfecta. 

PAL melaminat

Daca vrei sa alegi culoarea blatului de lucru, aceasta varianta este cea potrivita pentru tine. Melaminarea ofera posibilitati deosebit de largi de personalizare a pieselor de mobilier. In plus, o suprafata melaminata este perfect dreapta, lucioasa si usor de curatat, insa poate fi patata in cazul in care anumite substante caustice sunt lasate pe suprafata prea mult. Blatul din PAL este rezistent si poate sustine proiecte complicate. 

Lemn 

Blatul de lucru din lemn (artar, de regula) este potrivit pentru o varietate de proiecte, insa fiecare activitate intensa poate lasa urme. Astfel, blatul poate fi patat de diverse substante si orice taietura, gaurire si lovitura nereusita se va vedea pe suprafata de lucru. 

Daca ai un proiect foarte dificil, una dintre solutiile de pastrare a aspectului blatului de lucru este sa prinzi deasupra acestuia o placa simpla de PAL. Acest material este ieftin si poate sustine lucrul, asadar poti taia sau gauri pe el, poti vopsi diferite obiecte, poti varsa lipici si poti duce la bun sfarsit orice proiect complicat fara a te ingrijora deteriorarea suprafetei de lucru. 

Comentarii

Posteaza un comentariu