Categorii produse

5 sfaturi de la Viamond pentru alegerea unui banc de lucru ideal

Scris de: Viamond in: Mobiler Birou la data de: Comentariu: 0 Accesari: 591

Cauti sa iti cumperi un banc de lucru! Citeste aceste cinci sfaturi si afla care sunt considerentele pe care sa le iei in calcul!

Vrei sa alegi un banc de lucru ideal? Iata 5 sfaturi de care sa tii cont!

Dintre toate instrumentele si uneltele din atelier, niciuna nu este la fel de solicitata ca un banc de lucru. Aici este locul unde diverse parti sau proiecte prind forma, unde are loc taiatul, lipitul, sudatul, smirgheluitul sau montatul. Proiectele sunt pregatite pentru a deveni functionale sau finisate. Indiferent de sarcina, un banc de lucru este punctul central in orice atelier, iar alegerea acestuia trebuie sa fie facuta cu multa atentie.

Ce inseamna totusi un banc de lucru? Pentru amatori, o simpla bucata de MDF sau de placaj, aranjata pe o capra de lemn, poate sa te ajute daca nu vei lucra mult timp. In schimb, profesionistii care petrec mult timp in atelier au nevoie de un banc de lucru care sa le satisfaca toate nevoile. Chiar si in urma cu cateva secole, pentru fiecare meserie exista un banc de lucru specific. 

In prezent, tamplarii si alti profesionisti au asteptari mai mari de la bancurile de lucru, avand in vedere intregul arsenal de unelte si instrumente folosite. Avand in vedere ca un banc de lucru poate semana mult cu altul, ia in calcul acesti factori cand iti alegi bancul de lucru pentru atelierul tau!

1. Suprafata - Chiar daca un banc de lucru mare te poate ajuta mai mult, marimea atelierului tau este cea care da tonul. De asemenea, trebuie sa iei in calcul si marimea materialelor cu care lucrezi. De exemplu, un banc de lucru pentru bijutieri nu are nevoie de o suprafata la fel de mare ca unul pentru tamplari.

2. Ergonomie - Nu putem trece cu vederea acest aspect: un mester inalt va necesita un banc de lucru pe masura. O regula simpla pentru alegerea unui banc de lucru potrivit este masurarea inaltimii functionale, care este de obicei de la incheietura mainii pana la podea, cand stai in picioare. Alege si un scaun de lucru pe masura si esti gata sa incepi treaba!

3. Banc de lucru cu roti sau fara? - Multi mesteri sunt de acord ca avantajele unui banc de lucru fix sunt indubitabile, mai ales cand vine vorba de lucrul cu lemnul, care presupune multa raschetare. In atelierele mari sau in garaje, un banc de lucru cu roti se poate dovedi totusi folositor. Cu toate acestea, poti opta pentru un carucior mobil pentru scule, care sa iti fie la indemana oricand ai nevoie. 

4. Adapteaza stilul pe masura necesitatilor - Sa fim sinceri, nu vei avea nevoie de un banc de lucru urias daca lucrezi doar la finisaje. Ia in calcul operatiunile pe care le intreprinzi si alege o masa de lucru pe masura. 

5. Nu uita de accesorii - Cauti un banc de lucru adaptat cerintelor muncii pe care o intreprinzi? Acesta poate veni dotat cu sertare, perfecte pentru a-ti depozita sculele sau materialele, insa poate dispune si de alte accesorii, precum menghine sau prize integrate. 

Asadar, ia in calcul aceste considerente, inainte sa alegi bancul de lucru perfect pentru tine! Descopera oferta Viamond si intra pe pagina dedicata a magazinului pentru a vizualiza modelele tale preferate! Alege un banc de lucru Viamond, rezistent si ideal pentru a duce la bun sfarsit orice fel de sarcina!

Comentarii

Posteaza un comentariu