Categorii produse

Ce este o foaie de parcurs? Model, definitie si intrebuintari pe care trebuie sa le cunosti!

Scris de: Viamond in: Papetarie la data de: Comentariu: 0 Accesari: 386

In cazul in care lucrezi in domeniul transporturilor, cu siguranta te-ai confruntat pana acum cu aspectele impuse de realizarea si utilizarea unei foi de parcurs. Daca vrei sa afli mai multe despre aceasta, precum si cum arata un model de foaie de parcurs, ai ajuns in locul potrivit.

Prin intermediul acestui articol, vei descoperi tot ce trebuie sa stii despre foaia de parcurs model autoturisme, respectiv autocamioane. Asadar, iata cateva detalii esentiale despre un astfel de document!

 

Ce este o foaie de parcurs?

 

Foaia de parcurs este un document de inregistrare important si versatil, utilizat in cazul transporturilor prin autovehicule. Acest document este reglementat din punct de vedere legislativ si trebuie sa contina informatii specifice pentru a fi valabil.

 

Esential in gestionarea eficienta a transporturilor si in asigurarea conformitatii cu reglementarile legale, un astfel de document cuprinde informatii legiferate, iar scopul sau este de a facilita identificarea detaliilor legate de o cursa efectuata de un transportator.

Mai multe, efectele unei foi de parcurs sunt reflectate in domeniul fiscal, contabil, al circulatiei, justitiei, precum si in protectia muncii. In ceea ce priveste primul exemplu, foile de parcurs reprezinta documente care permit reduceri intre 50 si 100% pentru cheltuielile automobilului sau autocamionului folosit pentru transport. In plus, foaia este un document justificativ, esential in momentul in care se realizeaza rapoartele contabile obligatorii.

 

In cadrul sau, sunt precizate aspecte tehnice referitoare la vehiculele folosite. Foile sunt uneori folosite pe post de alternative la ordinul de deplasare, astfel incat sa fie prezentate de catre soferi la solicitarea agentilor de securitate. In plus, foile pot fi prezentate in instanta, fiind considerate probe valide in procesele juridice.

 

Foaie de parcurs – model si informatii de continut

 

Inainte de orice, trebuie precizat faptul ca nu exista un model standard pentru o foaie de parcurs. Desi nu exista niciun tipar care sa fie oficial din punct de vedere legal, se poate vorbi despre anumite informatii care se cer a fi prezentate in interiorul foii. Iata care sunt acestea:

 

Categoria in care este inclus vehiculul utilizat pentru transport;

Traseul propus pentru deplasare (punctul de pornire si destinatia);

Detalii referitoare la obiectivul propus pentru deplasare;

Numarul de kilometri realizati in timpul cursei;

Consumul de carburant pe kilometru.

 

Daca vrei sa afli mai multe despre aceste aspecte, gasesti detalii suplimentare in Codul fiscal, punctul 68 (2). In plus, pentru a fi folosita in scop fiscal sau pentru contabilitate, un model de foaie de parcurs include alte detalii, precum titlul documentului, numele si sediul companiei, scopul transportului, informatii despre elementele transportate, precum si numele celor care au contribuit la transportul efectiv.

 

Alte detalii care pot fi incluse in foaia de parcurs sunt numarul de inmatriculare si marca autovehiculului. Data si ora plecarii si a sosirii sunt, de asemenea, utile, alaturi de alimentarile cu combustibil si alte date despre conducatorul auto. Desi nu sunt obligatorii, astfel de informatii se dovedesc utile in anumite circumstante.

 

In cadrul magazinului nostru online, vei gasi numeroase documente tipizate, inclusiv foi de parcurs pentru transport marfa, menite sa iti usureze munca! Exploreaza acum oferta si bucura-te de calitate superioara si profesionalism exceptional!

Comentarii

Posteaza un comentariu