Categorii produse

Sfaturi pentru a intretine corect o tabla magnetica

Scris de: Viamond in: Papetarie la data de: Comentariu: 0 Accesari: 1194

Reprezentand o investitie profitabila pe termen lung, tabla magnetica este unul din instrumentele de baza in orice birou, organizatie (firme de training, multinationale etc.) sau unitate de invatamant. 

Reprezentand o investitie profitabila pe termen lung, tabla magnetica este unul din instrumentele de baza in orice birou, organizatie (firme de training, multinationale etc.) sau unitate de invatamant. 

De regula, o tabla magnetica de buna calitate are o durata de viata de aproximativ 7 ani, dar si o garantie de pana la 3 ani de zile. Cu toate acestea, daca ai grija si intretii corect instrumentul tau de afisare si comunicare, acesta va dura mult mai mult si te va servi pentru o lunga perioada de timp. Din acest motiv, indiferent de tipul de model (tabla magnetica de culoare verde, pentru creta, sau whiteboard care se foloseste alaturi de markere speciale), va trebui sa tii cont de cateva sfaturi esentiale pentru a o intretine. Iata cum iti intretii corect tabla magnetica:

1. Foloseste doar substante speciale pentru a curata tabla magnetica

Deoarece nu functioneaza la fel ca o tabla de scris conventionala, tabla magnetica nu se va curata bine daca folosesti un burete obisnuit sau lavete/prosoape imbibate in apa. Astfel, pentru a evita deteriorarea si matuirea acesteia, opteaza pentru un spray special si bureti pentru tabla magnetica.

2. Evita pe cat posibil umiditatea sau variatiile de temperatura

In momentul in care achizitionezi o tabla magnetica, va trebui sa alegi cu grija spatiul in care o montezi sau o depozitezi. Suprafata tablei magnetice se poate umfla si se poate ondula, mai ales daca o expui umiditatii excesive sau la temperaturi prea ridicate sau scazute. 

3. Foloseste doar markere special concepute pentru tabla magnetica

Daca ai un whiteboard, pe care scrierea se face cu markere colorate, trebuie sa fii atent ca acestea sa nu fie permanente. Cerneala acestora este foarte greu de sters, dar exista totusi o solutie: in cazul in care ai scris deja cu un marker permanent, scrie imediat peste cu un marker lavabil, urmand ca apoi sa stergi cu buretele special! Astfel, vei putea indeparta ambele straturi de cerneala, ce te va scuti de munca de curatare a suprafetei. 

4. Protejeaza tabla magnetica de impact sau socuri

Atunci cand stergi tabla, nu apasa foarte tare pe suprafata ei si nu insista cu buretele. Acest lucru este valabil atat in cazul scrierii cu creta. In acelasi timp, incearca pe cat posibil sa feresti tabla magnetica de lovituri sau de socuri, dar si de obiectele ascutite ce o pot zgaria! In plus, daca un whiteboard se zgaria, cerneala folosita va putea intra in crapaturi, ce se vor adanci pe masura ce trece timpul.

Astfel, daca respecti intocmai aceste sfaturi de intretinere, te vei putea bucura de o viata mai lunga a tablei tale magnetice, indiferent de culoare, marime si model. Aceste sfaturi de intretinere, ce necesita mai multa atentie din partea noastra, sunt explicate si prin faptul ca, de regula, o tabla magnetica este confectionata din materiale speciale, cum ar fi straturile feromagnetice intercalate cu straturi de carton si vopsite cu substante speciale.

Taguri: tabla magnetica

Comentarii

Posteaza un comentariu