Categorii produse

Cu ce se curata usile din MDF? Iata cum poti elimina petele!

Scris de: Viamond in: Root la data de: Comentariu: 0 Accesari: 5818

Ai achizitionat recent piese de mobilier cu usi din MDF? Atunci cu siguranta vrei sa stii cum sa elimini petele sau murdaria de pe ele. MDF-ul este o placa din fibre lemnoase, cu densitate medie, care poate fi prelucrata si finisata, pentru a obtine piese de mobilier rezistente, cu un aspect estetic placut. MDF-ul este un material versatil, cu un aspect elegant, pe care multi oameni il prefera. 

Insa, la fel ca orice alt material, se poate murdari, cele mai frecvente fiind petele grase care se pot forma la suprafata. De aceea, este important sa stii ce sa faci atunci cand ele isi fac aparitia. In functie de stratul superior al usii, poti aplica urmatoarele metode:

Suprafata laminata

Daca este vorba despre o suprafata laminata, o solutie de curatare poate fi realizata foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci o parte de alcool in 9 parti de apa calda. Apoi, inmoaie o carpa moale in acest amestec si incepe sa stergi murdaria de pe respectiva suprafata, finalizand prin stergerea cu ajutorul unei carpe uscate! 

O alta solutie pentru curatarea usilor din MDF (vezi aici un exemplu de dulap metalic cu astfel de usi) este reprezentata de sapunul lichid. Acesta elimina eficient petele de grasime! Pasii de curatare sunt simpli: tot ce trebuie sa faci este sa stergi suprafata cu o carpa umezita cu sapun si sa o clatesti apoi cu apa calda. 

Suprafata din PVC

In cazul in care ai achizitionat o piesa de mobilier cu usi realizate din MDF si acoperite cu PVC, este important, in primul rand, sa nu lasi usa umezita mult timp pentru a nu se umfla. Daca aceasta usa s-a murdarit, tot ce trebuie sa faci este sa amesteci 3 lingurite de sifon si 3 lingurite de ulei de floarea soarelui. Freaca aceasta solutie pe respectivele pete si sterge apoi cu o carpa curata! De asemenea, poti spala petele cu apa si sapun.

Suprafata vopsita

Te intrebi cu ce se curata usile din MDF vopsite? Ei bine, pentru eliminarea petelor, poti folosi un aliment pe care cu siguranta il ai in casa: lamaia! Freaca o jumatate de lamaie pe zona patata, lasa sa actioneze timp de 10 minute si clateste-o cu apa! 

Daca e vorba despre o pata mai "incapatanata", poti amesteca zeama de lamaie cu detergent lichid si o lingurita de apa. Aplica aceasta solutie pe petele de grasime, iar, dupa 5 minute, indeparteaz-o cu o carpa curata!

Totodata, trebuie sa stii ca poti apela si la sapunul lichid. Aplica o cantitate mica din acest produs pe suprafata usii timp de 5 minute, iar apoi clateste cu apa! 

Ai grija sa NU faci urmatoarele lucruri atunci cand cureti usile din MDF:

- nu aplica pe suprafata usilor agenti de curatare puternici, spre exemplu alcoolul pur, diluantul sau acetona;

- nu utiliza produse abrazive care sa zgarie mobila;

- nu freca suprafetele usilor cu o perie metalica!

Acum ca ai aflat cu ce se curata usile din MDF, te invitam sa descoperi gama noastra de dulapuri si fisete metalice, precum si alte produse necesare pentru munca la birou, dar si pentru propria locuinta. Iti oferim preturi extrem de avantajoase la produse de... inalta calitate!

Comentarii

Posteaza un comentariu