Categorii produse

Pasii pentru obtinerea unei semnaturi frumoase

Scris de: Viamond in: Papetarie la data de: Comentariu: 0 Accesari: 3074

Fiecare persoana trebuie sa isi creeze o semnatura pe care sa o foloseasca de fiecare data cand e necesar sa confirme acceptarea conditiilor dintr-un contract sau primirea unor documente. Daca este creata cu atentie, semnatura iti poate reflecta personalitatea. Ea le poate transmite persoanelor cu care vei colabora pe viitor ca esti o persoana sigura pe ea si organizata. 

Unele persoane au semnaturi frumoase, care se fac cu adevarat remarcate, insa, pentru a le crea, mai mult ca sigur au exersat mult inainte. Cu siguranta si tu ai remarcat macar o semnatura deosebita pana acum, iar daca vrei sa obtii si tu una, acest articol te va ajuta. 

Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru obtinerea unei semnaturi frumoase:

1. Inspira-te din fonturile disponibile in Microsoft Word

Daca iti doresti sa obtii o semnatura demna de remarcat, te poti inspira din fonturile disponibile pe calculator. Poti studia intai mai multe tipuri de fonturi, iar apoi poti incerca sa le recreezi prin semnatura ta. 

Tine minte ca initialele numelui tau trebuie sa fie suficient de vizibile, astfel incat sa atraga atentia. Este important ca ele sa fie intotdeauna lizibile. 

2. Exerseaza-ti semnatura

Practica este cheia succesului! Pentru obtinerea unei semnaturi frumoase, este esential sa o exersezi de fiecare data cand ai ocazia. In acest mod, vei putea sa o imbunatatesti constant si vei ajunge sa o creezi in mod automat, fara sa te mai gandesti inainte la modul in care trebuie sa arate. 

3. Alege dimensiunea potrivita

Semnatura nu trebuie sa aiba dimensiuni prea mari, dar nici prea mici. De exemplu, daca semnatura este mult mai mare decat textul din jurul ei, cei care o vad ar putea crede ca persoana respectiva se considera superioara. Daca, la polul opus, semnatura este mult mai mica decat textul de langa, ai putea crea impresia ca nu esti sigur pe tine. 

De aceea, este recomandat sa optezi pentru o dimensiune medie. Aceasta ofera senzatia de modestie, dar in acelasi timp arata ca esti o fire increzatoare in fortele proprii. 

4. Decide daca te vei semna doar cu initialele sau daca vei scrie numele complet

Unele persoane se semneaza doar cu initialele, altele opteaza pentru numele complet. O semnatura care contine doar initialele este potrivita pentru business, insa daca iti doresti o abordare mai prietenoasa, poti folosi numele complet sau doar prenumele / numele de familie. 

5. Poti lua drept exemplu semnaturile celebritatilor

O alta metoda de a obtine o semnatura frumoasa este sa te inspiri din autografele lasate de scriitori, artisti, politicieni etc. De exemplu, poti crea o semnatura folosind prima litera a prenumelui si intregul nume de familie. De asemenea, poti opta pentru linii lungi si ascutite pe care sa le adaugi la final sau pentru o combinatie dintre literele mari si mici. 

Acestea sunt cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa obtii o semnatura frumoasa, pe care oamenii din jur sa o remarce usor (descopera aici o mapa pentru semnaturi la un pret avantajos). Important este sa nu iti creezi semnatura in graba, ci sa incerci mai multe variante pana cand o gasesti pe cea castigatoare. Modul in care te semnezi va fi amprenta ta pe orice document, asa ca trebuie sa gasesti cea mai buna varianta pentru tine!

Comentarii

Posteaza un comentariu