Categorii produse

Iata o scurta descriere a plicului, unul din cele mai folositoare articole de papetarie!

Scris de: Viamond in: Papetarie la data de: Comentariu: 0 Accesari: 718

Cu toate ca lumea moderna a avansat foarte mult, iar era informatica ne-a acaparat vietile, inca ne folosim de articole indispensabile de papetarie, precum plicul.

Cu toate ca lumea moderna a avansat foarte mult, iar era informatica ne-a acaparat vietile, inca ne folosim de articole indispensabile de papetarie, precum plicul. Astfel, in prezent, exista o gama diversificata de plicuri, care servesc mai multor scopuri, in functie de situatie. De la dimensiuni la forma, de la culori la sistemul de inchidere, exista acum o multitudine de modele, adaptate necesitatilor oricarei companii.

Iata care sunt cele mai des intalnite dimensiuni ale acestor produse de papetarie:

- plicuri C4 - sunt folosite cu documente A4;

- plicuri C5 - se folosesc cu documente A5 sau A4 pliate la jumatate;

- plicuri C6 - folosite cu materiale de marketing sau carti postale;

- plicuri DL - folosite pentru expedierea sau transmiterea bancnotelor;

- plicuri cu burduf - folosite in cazul unui volum mare de documente, ce trebuie trimise impreuna.

De asemenea, aceste produse de papetarie pot varia si functie de materialul din care sunt confectionate, putand fi din plastic sau din hartie. Iata care sunt particularitatile acestora:

Plicuri din hartie - Exista o multitudine de modele, destinate unei game variate de activitati. In functie de utilitate, dar si de materialele ce intra in compozitia acestui produs de papetarie, ele pot fi impartite in urmatoarele categorii:

    • simple

    • siliconice

    • gumate

    • kraft

    • cu sau fara fereastra

    • cu burduf

    • antisoc

In schimb, plicurile din plastic sunt, de cele mai multe ori, transparente, fiind folosite pentru a pastra si arhiva documentele importante de la birou. Gratie transparentei acestor produse de papetarie, accesul la documente este mai usor, iar durata de viata este mai ridicata, atat in cazul plicurilor de plastic, cat si a actelor continute de acestea. Majoritatea au un sistem de inchidere care poate fi folosit in mod repetat, cum ar fi capsele sau sistemul de tip "arici".

Care este istoria acestui obiect de papetarie?

Evolutia plicului a inceput cu mult timp in urma, cunoscand de-a lungul istoriei sale momente decisive, care au condus la forma pe care o cunoastem si astazi. In Antichitate, acum 4000 de ani, tabletele cu informatii erau sigilate in lut umed, care, dupa ce se usca, forma o bariera de protectie, pastrand astfel continutul in siguranta. 

Sute de ani mai tarziu, dupa aparitia presei, a avut loc reforma serviciilor postale din Anglia, in 1837. Aceasta reforma a impus cetatenilor sa inveleasca toate scrisorile in plicuri de hartie, care urmau sa fie sigilate cu stampila. Din acest moment si pana in prezent, plicul a devenit printre cele mai cunoscute obiecte de papetarie. 

Cu toate ca in acele vremuri, plicurile erau confectionate manual, in scurt timp, cererea foarte mare a dus la automatizarea acestui proces, concluzionand cu productia in masa a acestui articol de papetarie. La scurt timp dupa, a aparut si lipiciul de pe extremitatile hartiei, pentru o sigilare mai sigura.

Sistemele automatizate. In anii ce au urmat acestei reforme, nevoia stringenta de plicuri a condus catre inventarea masinilor de impaturit hartia (plicurile erau confectionate manual pana atunci) si la o productie in masa. Mai mult, putin mai tarziu a fost adaugat si mecanismul care aplica lipici pe extremitatile hartiei, tocmai pentru a contribui la o sigilare mai eficienta. Astfel la jumatatea secolului al XIX-lea, masinile puteau produce pana la 2500 de plicuri pe ora, performanta de altfel notabila pentru acele vremuri. 

Astazi, cifra aceasta este mult mai mare, iar aceste obiecte de papetarie sunt produse astazi in 185 de miliarde de unitati in fiecare an, iar multe dintre acestea se regasesc si pe site-ul Viamond. Asadar, pentru o oferta completa, consultati categoria de obiecte de papetarie, unde puteti gasi o multitudine de produse de cea mai buna calitate!

Comentarii

Posteaza un comentariu