Categorii produse

Hartie milimetrica– la ce se foloseste si cat de utila este?

Scris de: Viamond in: Root la data de: Comentariu: 0 Accesari: 1348

Hartia milimetrica este o foaie de scris, imprimata cu linii fine orizontale si verticale, din milimetru in milimetru, ce formeaza o grila. Aceasta poate fi regasita sub mai multe denumiri: hartia de coordonare, hartia patrata sau hartia grila. O astfel de foaie este utilizata, in general, pentru a trasa diferite date, functii matematice sau pentru desene grafice.

De cele mai multe ori, aceste produse sunt folosite de cei care studiaza la facultati de matematica sau care au profesii de tip inginer, insa nu este o regula generala. Ai fi surprinsa sa afli ca instrumentul de hartie ne poate fi util tuturor, in viata de zi cu zi. 

Hartie milimetrica: la ce se foloseste?

Proiectele de la scoala

Chiar daca nu ai nevoie neaparat de un astfel de produs, este foarte posibil ca juniorul tau sa aiba. Pentru anumite teme ale cursurilor de fizica sau de matematica, profesorii pot cere copiilor sa calculeze aria directa a diferitelor obiecte precum a unei frunze sau chiar a palmei, cu ajutorul unei astfel de hartii de tip grila. Ca parinte, va trebui sa ii asiguri copilului toate rechizitelele necesare, astfel incat sa isi poata duce la bun sfarsit temele si activitatile scolare. 

Prin doar cateva click-uri aici, poti achizitiona diverse tipuri hartii de coordonare la preturi extrem de avantajoase.

Prezentarea anumitor date

Daca jobul tau implica evaluarea performantei diferitelor persoane sau companii sau daca lucrezi in domeniul brokerilor de bursa si in alte astfel de industrii unde analizele sunt la ordinea zilei, cu siguranta esti nevoit, frecvent, sa prezinti oamenilor anumite date statistice.

In aceste contexte, vei avea nevoie de hartii milimetrice pentru a realiza un grafic care sa cuprinda toate datele pe care vrei sa le expui. Astfel de grafice sunt foarte ordonate, ceea ce face ca prezentarea sa fie usor de urmarit si sa aiba rezultate eficiente.

Analize

Atunci cand ai nevoie sa compari anumite date, fie ca este vorba despre incasarile proprii de luna aceasta, in comparatie cu luna trecuta, fie ca lucrezi in domeniul vanzarilor si constant esti nevoit sa faci astfel de analize ale vanzarilor si incasarilor, cu siguranta iti este de mare folos un grafic facut pe hartia cu grile.

Planificari ale bugetului

Cu ajutorul unui grafic desenat pe hartia milimetrica, iti poti planifica si ordona bugetul lunar, astfel incat sa iti gestionezi mai bine banii. In acest mod, reusesti sa iti vizualizezi mai bine cheltuielile si veniturile, pentru a putea sa economisesti sau sa investesti.

Desene grafice

Orice pasionat de desene pe hartie sau pe panza, cu carbune, grafit sau creioane stie cat de utile sunt foile milimetrice. Cu ajutorul acestora, poti trasa linii si forme exacte, astfel incat desenul sa fie cat mai aproape de realitate. 

Acestea sunt cateva dintre situatiile in care hartiile milimetrice iti pot fi de folos. Dupa cum se poate observa, nu este nevoie neaparat sa studiezi matematica sau lucrezi intr-un domeniu precum cel bancar, ce se bazeaza pe calcule si analize, pentru a-ti fi utile astfel de instrumente. Acum ca stii ce este o hartie milimetrica si la ce se foloseste, nu ramane decat sa plasezi o comanda!

Comentarii

Posteaza un comentariu